X

Cartagena

In contextul actual al crizei economice, soarele apune in Cartagena la 6:30. De fapt se intampla asa “all year long”, fie vara, fie iarna (vorba vine), fie criza economica. Tot in actualul context al crizei economice, stau aplecat pe fereastra ca sa fur wireless de la vecini.

In centrul vechi al orasului avem case colorate strident, in stil colonial, un fort care proteja orasul de atacul piratilor (Castillo San Felipe de Barajas), niste bocanci celebri (Monumento a los Zapatos Viejos), columbience de abanos imbracate si ele strident (palenqeras), cu ligheanul de fructe pe cap. Am ajuns si la casa lui Gabriel Garcia Marquez, care nu era acasa, nu stiu pe unde isi petrece veacul (de singuratate).

Orasul vibreaza noaptea in ritm de salsa si rumba, oamenii danseaza pe strazi (si chestia nu e turistica). Viata de noapte cat cuprinde, cluburile se inchid ca acasa, la ore la care lumea se duce la serviciu…

Si mai multe fructe decat in mexic, toate excelente, mancaruri traditionale delicioase (arepa con huevo – mamaliga prajita cu ou).

Loganuri (cica Renault) si Cielo-uri pe unde vezi cu ochii, motociclete taxiuri ieftine, cam cat e viata aici. Trebuie sa ai curaj sa iei un astfel de taxi, in fiecare zi mai vezi un accident. Circulatia e haotica, mai haotica decat in Mexic, un fel de haos lasat sa se organizeze singur.

admin:
Related Post