dus cu pluta pe uscat

mai e mult pana departe?

Haos placut!

23 Dec 2008

In contextul actual al crizei economice, azi a fost ultima zi la serviciu. Zi in care e musai sa fac ordine prin haos, sa las totul in ordine, aranjat simetric, fara virgula, sa sterg tot praful. Procrastinarea lucrurilor marunte ma urmareste insa si se razbuna la final. Ce-i cu factura asta? La ce m-am gandit cand am pus numele fisierului asta asdhjf.xls? La nimic, nu voiam sa ma gandesc la nimic. Aparent am reusit.

Ce am de facut azi? Nu stiu, dar trebuie sa termin. Maine nu mai exista. Facturile sunt gata? Nu, mai dureaza putin. Si eu ce fac? Nu-mi iese, de unde am introdus comenzile astea? Pe ce plan m-am uitat? Le-am busit, sunt euro, nu RON. Nu, nu, iau o pauza. Ha, incepe sa se lege… Nu, nu, tot nu-i bine. Mai ia o pauza. Gata, e bine, alarma falsa. Cat e ceasul? Nu mai am timp! Putina muzica. Nu, nu-i muzica depresiva, it’s me. It’s not you, it’s me. Are you sure? Aproape. Oare scap azi? Poimaine plec? Nu, vineri, ai uitat? Biroul se umple de colegi. Se uita cu un zambet subliminal la mine. Am impresia ca ei stiu ceva ce eu nu stiu. Nu se poate… Pentru mine?! Ma emotionez. Chiar e pentru mine?! Oare merit?

Golesc sertarele, foi amestecate precum cartile de joc. Hai sa ne jucam razboi! Cu mine insumi. Sa mergem la noroc? Cacealma? Nu, aranjeaza-le! Una mie, una tie, doua mie. Restul la gunoi. Nu mai e timp deloc. Mai ia o pauza atunci, se gaseste! Scrie mail-ul! Ce scriu in mail? Inca n-am cuprins haosul. Scrie: cheia am lasat-o sub pres. Mancarea e in frigider. Nu raspunde la nimeni daca nu cunosti cine nu e! Trimite!  Acum scrie si celelalt mail! Ce mail? Ei da, stii prea bine. E greu. Nu mai e nimeni, toata lumea a plecat. Suna un prieten? Suna, daca nu esti in stare sa scrii trei randuri cu urari de bine. Bine! Gata, trimis!

Am inchis gazele, apa, lumina, ochii? Da, totul e inchis.

One Response to “Haos placut!”

  1. 1
    taifar Says:

    Impresionant foc de artificii!…

Leave a Reply