In drum spre Cozumel (Mexic), a doua zi pe vas (parca a trecut deja o saptamana). Ora 17:30. Nici nu stiu cu ce sa incep, pentru ca risc sa fiu incoerent. Asa ca las pentru mai tarziu (poate din Cozumel, unde o sa am un access point cu viteza mult mai buna; o sa uploadez si poze)

Sunt bombaradat cu o gramada de informatii. Pentru inceput, multe traininguri (de siguranta, orientare etc). Atmosfera de half-life sau Deus Ex (cred ca au angajat vocea pe Carnival): “Drill Boat: All crew members please report to your muster station”. Exercitii de orientare in care bajbaiam prin imensitatea asta de vapor (unul dintre cele mai mici din flota Carnival, dar mie mi se pare imens).

Destul de obosit si cu vagi dureri de cap (nu stiu daca e din cauza aerului conditionat sau rau de mare). Dar altfel, foarte ok si multumit de ce se intampla aici. Sunte 13 “trainees” in departamentul foto. Pe o parte din ei ii cunosc de la interviul din Zagreb: sarbi, macedoneni, croati etc. In plus, mai avem in echip doi tailandezi si un nepalez. Ne intelegem bine. Alte informatii inutile: mancarea este mult mai buna decat ma asteptam si foarte diversificata. Fara limita, asa ca trebuie sa fiu foarte atent. Cabina arata rezonabil de bine. Stau in camera cu un coleg fotograf, Danijel, din Serbia. Avem 2 traineri pe partea de fotografie: photo managerul: Agung (Indonezia), Wayne (Africa de Sus). Ne mai sustine si Kessoop (India), photo-managerul de pe Fantasy. Urmatoarele 3 saptamani ne vor invata sa facem “fotografie Carnival” (adica la kilogram).

Sunt multe de spus, o sa incerc sa fac ordine in ganduri cand am putin timp liber (momentan nu se prea intampla).