Primul morning off in Puerto Vallarta. Liber pana la 18:15. Echivaleaza cu o zi libera. Cum nu se va intampla prea des sa am atata timp liber, am decis sa incerc unul din tururile disponibile: Wild Dolphins and Snorkeling. Gratuit, nu aveam sa platesc decat bacsisul ghidului, 10$. Durata aproximativa: 7 ore.

Pride

La 8:30 eram deja in micul vapor care avea sa ne duca spre prima destinatie, la o ora distanta, in apropierea unei insule unde se gaseau ceva corali si pesti tropicali. 40 de oameni pe barca, majoritatea pasageri pe Pride. Ghidul: Giovani, din Venezuela. El se ocupa si de programul artistic. Cer senin si foarte cald, ca mai intotdeauna in Puerto Vallarta. Pana la destinatie am pozat ce se gasea in preajma:

boobie

…

…

Snorkeling-ul a durat aproximativ o ora si jumatate. Interesant, desi nu deosebit, atata timp cat plutesti mai mult la suprafata apei si nu prea cobori in adancime (diving ar fi solutia – din pacate trebuie certificat – 400$). Apa era indeajuns de clara (dar nu foarte clara, precum in Cozumel) pentru a vedea multitudinea de pesti colorati care se ascundeau printre corali. Am incercat si cateva poze, cu o camera subacvatica pe film. Habar n-am daca a iesit ceva, urmeaza sa developez zilele urmatoare.

diving

fish

Dupa snorkeling, pranzul (mai bun decat pe Pride). Apoi deplasare spre o plaja micuta, linistita, accesibila doar cu barca. Doua ore de plaja. Rastimp in care am facut poze crabilor de nisip, creaturi micute si simpatice, si m-am conversat cu lumea, majoritatea pasageri pe Pride.
sand crab 1

sand crab on hand

crab sand 3

…

multe

Inapoi spre Puerto Vallarta. Program artistic prestat de Giovani si echipaj, cu participarea pasagerilor. Reusit, as zice.

giovani

beach
Excursia s-a incheiat la 14:45. Insa nu de tot. Impreuna cu o pasagera de pe vas, Shauna, o colega mai in varsta a acesteia si Brad, pasager pe Holland American, am mers la un restaurant in centrul Vallartei. M-am intors pe vas in momentul in care soarele disparea se pregatea sa apuna:

Shauna

apus in Puerto Vallarta

Poate va intrebati unde sunt delfinii in toata povestea asta… Ei bine, in titlu se vorbeste de Wild dolphins. Spre deosebire de delfinii din specia numita „captive dolphins”, care nu prea au de ales in viata daca vor sau nu sa faca pe tampitii in fiecare zi spre amuzamentul turistilor, wild dolphins decid ei cand, cum si cu cine sa-si petreaca timpul liber. Asta inseamna ca numai daca ai noroc ii poti vedea si poti inota aproape de ei. Eu n-am avut noroc.
18:15 – 24:00… munca.