Vancouver pare un oras tipic american (si nu european, cum am auzit spunandu-se). Atat de american, incat productiile hollywodiene filmate aici nu au nici o jena in a pretinde ca actiunea se petrece in Seattle sau aiurea.
Impresia este data printre altele de cladirile inalte, jumatati de zgarie-nori condensate in centrul orasului, de strazile identic americane, de diversitatea culturala gasita aici. Un oras cu o populatie de doar 600,000 locuitori. 2,9 milioane pentru Vancouverul extins, metropola. Nu pare mult, dar densitatea populatiei nu este depasita decat de New York, Mexico City si alte cateva orase din lume.
Poze din plimbarea matinala de unul singur prin centru, in cautarea elementelor care definesc orasul:

fresh air

north vancouver

harbour center

homeles

Din Harbour Centre (a treia poza), prin intermediul unui obiectiv wide-angle:

fresh air

fresh air

fresh air

Dupa plimbarea matinala a urmat plimbarea planificata impreuna cu Shauna, Beth si sotul acesteia, Malcolm. Plimbare comoda cu masina prin Stanley Park si Vancouver-ul de Nord, trecand peste podul Lions Gate. Stanley Park este unul dintre cele mai mari parcuri urbane din America de Nord, cu o intindere de peste 400 ha. Se afla la doar cateva minute de centrul orasului. Poarta numele celui care l-a „donat” municipalitatii in schimbul unui dolar si a promisiunii ca va fi pastrat in conditiile initiale.

capilano view

...

group picture

Excursia s-a incheiat spre seara, urmand sa prind ferryboat-ul de ora 19:00. Nu inainte de a mai face o vizita in varful cladirii Harbour pentru cateva poze panoramice „nocturne”.

night view

...