Cand am ajuns pe Pride echipa era formata din 5 indieni (Dwayne, Jairaj, Prem, Sandip, Ankur), 5 filipinezi (Paulino, Cesar, AJ, June, Efren), o mexicanca (Ana), o poloneza (Katarzyna) si un columbian (managerul).
Spiritul de echipa lipsea cu desavarsire (nu ca acum ar fi altfel). Indienii cu filipinezii nu se prea intelegeau unii cu altii, iar asta afecta intreaga echipa: lipsa de coordonare, vorbe aruncate pe la spate, bisericute etc. M-am obisnuit repede cu situatia, mai ales ca fiind singurul roman din echipa n-am treaba cu micul lor razboi. E drept ca uneori filipinezii se uita ciudat la mine daca stau la masa in crew mess cu indienii. Am invatat care sunt oamenii de care trebuie sa pastrez distanta, care sunt cei foarte ok. In principiu toti sunt ok, insa cu anumite rezerve pentru unii dintre ei. M-am inteles foarte bine cu Katarzyna (intre timp a plecat) , Dwayne (intre timp a plecat) si Ana.

Katarzyna

Dwayne

Filipinezii au devenit intre timp majoritari in departamentul foto de pe Pride: 8 filipinezi (Paulino, Cesar, AJ, June, Michael, Clarita, Joel, Ronelio), 3 indieni (Chris, Sandip, Ankur), aceeasi mexicanca (Ana) si managerul (John).

Toti au cel putin 3 contracte cu Carnival. Unii sunt de ani buni in companie. Si probabil ca cei mai multi vor ramane pentru inca multi. Pentru filipinezi nimicul de bani pe care il primesc de la Carnival pentru cele 60-70 ore muncite/saptamana inseamna mai mult decat ce pot face acasa, in Filipine. Valabil pentru majoritatea celor care muncesc aici.