Nu s-au intamplat prea multe lucruri. Timp pierdut cu cumparaturile, desigur. Pana acum reusisem sa evit „shopping-ul”. In afara de Walmart-urile din Long Beach si Puerto Vallarta (pentru pasta de dinti, etc etc) nu intrasem in vreun alt magazin. Sa sumarizez:

  • Long Beach: un Walmart cu de toate la 20-30 de minute de vapor. Preturi ca in US, ridicol de mici, mai ales la electronice. Un Best Buy in care nu am ajuns. Un magazin langa Walmart cu imbracaminte ieftina, Ross. O pereche de blugi de marca – 12$. Alte magazine in care n-am intrat, fie pentru ca sunt inchise (sunt in Long Beach doar duminica, pana in ora 11 dimineata) fie pentru ca nu ma interesau.
  • Puerto Vallarta: un Walmart la 5 minute de vapor. Preturi de Mexic, mai apropiate de cele de acasa. In centrul Vallartei se pot cumpara nimicuri destul de ieftine.
  • Mazatlan: cel mai ieftin dintre toate porturile mexicane. Vanzatori agresivi, mai agresivi decat fotografii de pe Carnival.
  • Cabo san Lucas: foarte scump, statiune exclusiva pentru turistii americani. Nimic interesant. Insa se poate negocia puternic, au de unde sa scada (pentru un produs de care nu eram interesant vanzatorul scazuse pretul de la 35$ la mai putin de 20$ in doar 2 minute).
  • on-line (Amazon, b&h photo): preferatele mele, insa „nu e bani” iar livrarea pe vapor e cam riscanta.

shopping in Mazatlan

Alte evenimente: vinerea trecuta, in Cabo, m-am reintalnit cu Laura, intoarsa pe barci, mai precis pe Celebrity Infinty. Cica acolo se fac bani (ei lucreaza pe comision si nu salariu fix ca in cazul Carnival). Imi spunea de un fotograf de pe Celebrity care si-a dat demisia pentru ca auzise ca pe Carnival e mult mai bine. De curand a scris celor de pe Celebrity ca s-a inselat: nu e mai bine, ba din contra 🙂

Infinity in Cabo

S-a mai intamplat o intalnire in Mazatlan cu Spiritul (Carnival). Se indreptau si ei tot spre Alaska. Echipa de acolo avea (ca in cazul Pride) doar un singur roman in componenta. Mai precis o romanca, Diana. Daca as face prostia sa ma introc pe barci, as gasi-o transferata pe Splendor. Cica pe Splendor jumatate din echipa o sa fie formata din romani.

Pride & Spirit in Mazatlan

Ceva mai relaxat, desi tot obosit. Au mai ramas cateva zile.

la malu' marii in Vallarta