Daca este miercuri, este Puerto Vallarta (pentru cei care muncesc pe Carnival Pride). Vasul ajunge in port la 7:30 dimineata si pleaca la 10 seara. In restul porturilor vasul pleaca cel tarziu la 6 seara.
Pentru fotografii de pe vas, programul incepe de obicei odata cu acostarea si deschiderea pasarelei (Gangway) pentru pasageri:

  • 4 fotografi isi ocupa pozitiile de o parte si alta a pasarelei. Doi dintre ei opresc pasagerii in dretpul colacului de salvare cu insemnul portului iar ceilalti doi ii pozeaza (poza 1 – exemplu de Gangway in Mazatlan)
  • 1 fotograf pozeaza aztecii din imaginea 2 (am blurat pasagerii americani, ca n-au nicio vina)
  • 1 fotograf pozeaza papagalul pe umarul pasagerilor (papagalul din imagine sunt eu)
  • 1 fotograf pozeaza mariachi (dansatori mexicani)
  • alti doi fotografi vand camere de unica folosinta (pe film) in interiorul vaporului

Gangway in Mazatlan

Aztecii din Vallarta

Papagal in Puerto Vallarta

Raman doi fotografi care nu au nimic de facut. Ei sunt norocosii din saptamana respectiva. Vor avea liber toata ziua. Este de altfel singura lor zi libera, nu se vor mai intalni cu asa ceva decat peste mai bine de o luna.

Fotografii termina de pozat in jurul orei 11 – 11:30. Uneori, daca targetul (numarul) de poze nu este atins, se sta peste program, conform dorintei managerului. Cei din Gangway (pasarela) trebuie sa aiba minim 800 de cadre, cel care pozeaza indienii-azteci 600 de poze, 600 pentru papagal, 500 pentru dansatori (mariachi). Altfel, fotografii sunt nevoiti sa opreasca prin orice mijloace pasagerii. Aceleasi fraze repetate ad nauseam, de sute de ori pe zi, pana cei 2500 de pasageri ies de pe vapor: “Good Morning! (Welcome to Puerto Vallarta!) Stop right there! Look at the camera, smile! Thank you! … Good Morning! Welcome to Puerto Vallarta…” Dupa ce iti dai seama ca faci prea mult efort cu frazele lungi, oamenii oricum alearga mult prea repede, te rezumi la: “Stop there! Look!” Uneori pasagerii sunt indusi in eroare de fotografii glumeti: “Welcome to Hawaii (sau Miami)!”. Se uita mirati la fotograf, dupa cateva secunde se prind ca glumesc. Altii nu.

Dupa terminarea Gangway-ului, fotografii au liber pana la ora 18:15, cel mai mult timp liber dintre porturile prin care trec. Doi dintre ei vor fi Port Manning, adica nu vor avea voie sa paraseasca vaporul (un procent din echipajul unei nave trebuie sa ramana pe vapor in fiecare port, in caz ca se intampla ceva). Moment bun pentru a dormi, a-si spala rufele, a pierde vremea intr-un fel sau altul. Ceilalti isi fac programul cum stiu ei mai bine, asta daca nu cumva managerul a organizat o iesire prin imprejurimile Vallartei.

Seara programul este ceva mai relaxat decat in alte porturi. Cum majoritatea pasagerilor inca se plimba prin Vallarta, vaporul este destul de gol. Incepe sa se aglomereze in jurul orei 20. Sunt deschise patru studiouri-ambulante pentru portrete casual (in tinuta obisnuita), incepand cu ora 19:00 (set-up la ora 18:15). Norma este de 150 de poze, maxim 5/cuplu. Destul de greu de atins, cum pasagerii lipsesc de pe vas. Niciun pasager nu trebuie lasat sa treaca fara sa fie chemat la poze. Am mai scris despre asta aici si acolo

Restul fotografilor stau in galerie, vanzand pozele din dimineata respectiva. Ziua se termina la ora 23:00 – 23:30.