Sa va faceti o idee unde se gaseste:


View Larger Map

Joi vasul ajunge in Mazatlan. La 8:30 se deschide pasarela pentru pasageri. Pleaca din port la ora 18:00.
Pentru fotografi este o zi obisnuita de munca. 8:30 – 11:30 Gangway. Un Gangway nu foarte matinal, rapid, in umbra, racoros. Tot ca si in Vallarta, 4 oameni fotografiaza pasarela . Alti doi pozeaza fetele aztece (ca in poza). Alti doi vand aparate de unica folosinta in interiorul vaporului. Inca doi sau trei fericiti au liber in dimineata respectiva. Doi dintre fotografii care pozeaza sunt port manning (nu au voie sa paraseasca vasul dupa ce termina de pozat).

Gangway - Mazatlan

aztec girl

Pauza pana la 16:30, cand incepe galeria. Ceva mai aglomerat, cum la ora 17:00 mai toata lumea e intoarsa pe vapor. Seara de portrete casual (in tinuta obisnuita). Toti fotografii muncesc seara fara exceptie. Ziua de lucru se incheie undeva la miezul noptii, dupa mutarea tuturor pozelor prin galerie, aproximativ 14 000 la numar.

***

Timpul liber in Mazatlan se rezuma de regula intre 12 si 15:30 (hai un 16:00, daca te pregatesti rapid pentru galeria de la ora 16:30). Nu foarte mult timp, din fericire centrul este aproape, la aproximativ 20 de minute de mers sau 7-8 minute cu taxiul.
Se simte ceva mai multa saracie in Mazatlan decat in alte porturi prin care am ajuns. Este un oras ieftin, cu vanzatori foarte agresivi, care se tin dupa tine. Mergand pe jos spre centrul orasului, un taximetrist a oprit si s-a tinut vreo 5 minute dupa mine incercand sa ma convinga ca trebuie sa iau taxiul. Greseala mea a fost ca aveam aparatul foto la vedere 🙂 In alta excursie, taximetristul incerca sa faca „upselling” la cursa de 4$ cu taxiul: „I can take you to girls. Just 70$!”
Altfel Mazatlan-ul nu arata deloc rau, in ciuda saraciei omniprezente. Un centru aglomerat (Mercado) cu o catedrala superba, cateva zone linistite si lipsite de oameni (Farul si Isla de la Piedra). Singura zona neintersanta mi se pare cea turistica (Golden Zone), unde se gasesc toate hotelurile si plajele aferente.

Farul din Mazatlan

el si ea in Mazatlan

dinspre far

downtown Mazatlan

Pride dinspre Isla de la Piedra

Catedrala din Mazatlan

Plus alte poze aici.