Cabo san Lucas se intampla vineri. Pe harta se afla aici:


View Larger Map

Programul fotografilor: sase dintre cei 11 fotografi se trezesc cel tarziu la 6:30am. La 7:15 sunt deja gata de poze, dupa o excursie de 10 minute cu barca de legatura (vaporul ramane in larg). Doar trei fotografi sunt sunt in Gangway. Impropiu spus Gangway, cum nu este vorba de nicio pasarela, vaporul se afla la aproximativ 1km de locul in care pozarii isi desfasoara activitatea. Unul dintre fotografi este deghizat in pirat, un fel de “gay pirate costume”. Alt fotograf il pozeaza impreuna cu pasagerii. Iar ultimul fotograf din echipa de dimineata vinde camere de unica folosinta pe vapor.

dimineata in cabo

gangway - cabo

pirate - behind the wheel

la ~11:30am fotografii sunt inapoi pe vapor. Pauza dureaza pana la ora 4pm. Formal night (seara formala), pasagerii vor sta iarasi la coada la poze pentru portrete tip studio. La 11:30pm se termina ziua de lucru, mai putin pentru doi dintre fotografi care vor fi nevoiti sa aranjeze pe panouri cele 3500-4000 de poze din seara respectiva. Pentru ei ziua de lucru se va termina dimineata, undeva pe la 2am.

Cei 5 fotografi care nu au de lucru in dimineata respectiva, vor avea spre pranz (1pm), cand trebuie sa monteze (set up) cele 8-9 statii de portrete. Si nu e tocmai usor, este ceva de carat si aranjat. Toata operatiunea n-ar trebui insa sa dureze mai mult de o ora si jumatate, maxim doua.

Timpul liber in Cabo: daca ai gangway, nu prea e. Somn mult dupa munca de dimineata, intrucat urmeaza seara formala. Cei care au set-up se pot plimba cateva ore prin Cabo san Lucas.

Cabo este o statiune elitista pentru turistii americani. Nimic interesant de vazut pe uscat: mall-uri (scumpe) si vilele celebritatilor.In apa este mai interesant: snorkeling, diving, balene cu cocoasa, delfini, lei de mare, pescuit de pesti spada, parasailing, o plaja izolata de exterior (Lover’s beach), cu acces atat la Marea Cortez cat si la Oceanul Pacific.

Vedere dinspre Pedregal

spre vapor

cloudy day

El Arco de Cabo san Lucas

…

surfing

marlin

Plus alte poze aici.