Long Beach se gaseste la 40 de minute de Los Angeles. Este portul in care Carnival Pride „descarca” pasagerii carora le-a expirat croaziera si ii „incarca” pe cei noi. Un proces care dureaza de la 7 dimineata pana la plecarea intr-o noua croaziera, la 4:30pm.
4-5 dintre fotografi isi incep ziua de lucru la 6:30 dimineata, in galerie. Se vand ultimele poze, pasagerii isi ridica ultimele comenzi. Multi incearca o ultima tentativa de furat poze, asa ca cel putin unul dintre fotografi are un ochi fixat asupra tuturor pasagerilor aflati in galerie. Apar si multe probleme, cu comenzi nefinalizate, cu oameni brusc nemultumiti de te miri ce. Cei 2500 de pasageri vor parasi vasul pana in ora 10:30.
Dupa inchiderea galeriei, fotografii aduna miile de poze ramase (aproximativ 15000) si le trimit la gunoi.
Pentru cei care au avut galerie de dimineata, urmeaza cateva ore de pauza (3-4 ore).
Ceilalti fotografi, care nu au avut galerie de dimineata, isi incep zua de lucru ceva mai tarziu, insa nu foarte tarziu. La 11:30 incepe procesul de imbarcare. 4 dintre ei isi vor ocupa pozitiile in terminalul de imbarcare. Poza de imbarcare consta intr-un decor artificial mexican, cu lumini de studio. Pasagerii sunt opriti din drumul lor spre vapor si stau la poza fara sa stie exact ce li se intampla. Daca ar sti, multi dintre ei nu s-ar mai lasa pozati. In acest moment insa sunt inca foarte confuzi, aratand pasapoartele fotografilor.
Un alt fotograf pozeaza „Ship in the back” (pasagerii cu vaporul in fundal), de pe pasarela foarte larga ce leaga terminalul de vapor.

terminalul & Queen Mary hotel

Procesul de imbarcare se va termina undeva in jurul orei 15:30, cand toti pasagerii se vor fi imbarcat. Urmeaza „boat drill-ul”, exercitiul obligatoriu prin care pasagerii afla ce trebuie sa faca in cazul unei urgente (gen scufundatul vaporului). Majoritatea membrilor de echipaj participa la exercitiu, ei fiind cei care ghideaza pasagerii catre „muster stations” (locul in care se vor aduna in caz ca se intampla ceva). Exercitiul dureaza maxim jumatate de ora, dupa care vaporul incepe sa se miste (4:30pm).
A doua parte a zilei decurge mai mult sau mai putin ca in restul saptamanii: o parte dintre fotografi deschid galeria, altii se ocupa de montarea studiourilor, altii pozeaza „sail away” (poze cu pasagerii si long beach in fundal) samd. Ziua de munca se incheie spre miezul noptii, dupa sedinta saptamanala cu managerul.

pride in Long beach

Timp liber: Cine are galerie la 6:30 dimineata prefera sa doarma cele 2-3 ore libere de dupa. Ziua de munca d-abia a inceput. Ceilalti, care incep la 11:30 au 2-3 ore in care pot iesi in fuga afara. Long Beach este portul cu cel mai putin timp liber la dispozitie. Din fericire, nici nu sunt prea multe de vazut in Long Beach. Duminca dimineata Long Beach nu pare altceva decat un orasel plictisitor, cu un Walmart la 25 de minute de vapor. Seara probabil ca devine periculos, daca ar fi sa mai iau dupa „semne” sau dupa intamplari (ca cele din pozele urmatoare):

cruising

ca-n filme

ca-n filme II

Altfel, liniste:

liniste

long beach - de pe vapor

B&W

car show